Chokolademousse – I skjul

fullsizeoutput 168 1 | Domestic Science
  • Set
    810

Skal du snyde gæsterne?

Så må du bare kaste dig ud i denne frækkert! Og det er mega nemt!

Jeg læser i tiden en masse om neurogastronomi i forbindelse med et valghold, hvor vi skal arbejde med netop neurogastronomi og foodstyling. Du kender måske kokke som Heston Blumenthal og hans tv-programmer, hvor han på imponerende vis “snyder” sine gæster med alskens retter, som bare ikke lige er som øjet ser.

Kan vi få maden til at ligne noget helt andet? Hvordan kan vi pirre sanserne gennem maden? Det er denne neurogastronomis sensoriske fokus.

Så jeg ville se, om jeg kunne snyde skolelederen og kontordamerne ved at sætte en lille plante ind til dem for dernæst at lægge en ske ved siden af. Og de kiggede da også noget på planten… Om eftermiddagen var det så elevernes tur, da de skulle vælge valghold. Her var der smagsprøver til de som turde smage. I første omgang blev der rynket på næse, da læreren begyndte at smagen på “jorden” og samtidigt lavede mærkeligt ansigt. Lige så stille og med forklaring af valgholdet, blev eleverne klar over, at det faktisk var mad.

Du kan egentlig lave desserten med alle mulige chokoladetype. Jeg har til denne anvendt pebermynte. Prøv for eksempel med orangechokolade, hvor du har en lille stilk citronmelisse til at stikke op. Citronmelissen har citronduft og smag, hvilket passer godt til appelsinsmagen.

fullsizeoutput 16d | Domestic Science
Det ligner jo et spirer forsøg fra biologilokalet eller mors køkkenvindue. Det er det ikke…

 

Chokolademousse i skjul | Domestic Science

Chokolademousse – I skjul

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Retter Dessert
Køkken Fransk, Global
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 100 g god chokolade
  • 1 ½ dl fløde
  • 2 pasteuriseret æggeblommer (1 bæger)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk majsstivelse
  • 30 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk kakao
  • Ca. 6-7 Oreos
  • Frisk mynte eller spiselige blomster (fx. morgenfrue)

Sådan gør du
 

  • Kom fløden i en kasserolle og varm den op ved middel varme.
  • Når fløden er lun, smides chokolade, sukker, salt, kakaopulver og vaniljesukker i kasserollen. Rør indtil chokoladen er blevet smeltet sammen med fløden. Du får en fin “brun sauce”.
  • De pasteuriserede æggeblommer røres i chokoladen.
  • Frem med en si over kasserollen. Kom majsstivelse i sien og drys det i chokoladen, mens du pisker. Dette er med til at jævne chokolademoussen. Så bliver den lidt tykkere.
  • Kom nu chokolademousse i din ønskede form og stil den på køl.
  • Skil alle dine Oreos og skrab den hvide vaniljecreme ud af kiksene. Spis vaniljecremen. Kokkens lod:-)
  • Kom alle kiksene i en minihakker – fuld skrue! Nu vil kiksene blive smadret til uigenkendelighed og du får Oreo-mel. Eller brun jord!

Samle samle

  • Jeg foretrækker glaseret urtepotter, da gæsten ikke kan se indholdet. Det forstærker indtrykket af at det faktisk er en plante.
  • Tag en ske og hæld lidt Oreo-jord oven på moussen. Så kan gæsten ikke se chokolademoussen og det giver retten lidt crunch.
  • Le grand finale! Klip en lille stilk af mynten og stik den med i jorden. Service!

Tip til opskriften

Hvis du vil have moussen mere luftig, kan du piske fløden til skum og smelte chokoladen over vandbad. Herefter følger du opskriften, hvor alle ingredienser blandes i chokoladen, inden chokolademassen vendes i flødeskummet med en dejskraber. 

fullsizeoutput 16b | Domestic Science
Et par havtornbær eller andet lille syrlig bær, kunne give chokolademoussen lidt syrligt modspil og et pænt farveudtryk ved servering.
fullsizeoutput 168 1 | Domestic Science

Og så bare lige med en letsyrlig og sød dessertvin. Så er du sgu godt kørende.

Var det ikke nemt?

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide